آبگرمکن

آشنایی با انواع آبگرمکن

 

افرادی که در هر ساختمانی اعم از مسکونی و تجاری زندگی می کنند، به خصوص در فصل سرد زمستان به آب گرم نیاز دارند. فعالیت هایی مانند شستشو، حمام کردن و پخت و پز نیاز به آب گرم دارند. با توجه به نیاز
گسترده به این محصول، تولیدکنندگان زیادی در زمینه تولید و عرضه فعالیت می کنند تا این قسمت از تقاضای بازار را پوشش دهند.

آبگرمکن دیواری بوتان یکی از پرفروش ترین وسایل گرمایشی است. این محصول با مدل ها و قیمت های مختلف تولید و در بازار موجود می باشد. آبگرمکن دیواری در اکثر آپارتمان های کوچک که با کمبود جا مواجه هستند موثر است.

برای خرید بهتر است برای شروع با انواع آبگرمکن ها آشنا شویم:

آبگرمکن دیواری و ایستاده:

آبگرمکن دیواری: اگر در آپارتمان زندگی میکنید و فضای کمی دارد توصیه ما به شما خرید آبگرمکن بدون مخزن یا همان آبگرمکن های دیواری است که فضایی کمی را از شما اشغال میکنند.

آبگرمکن های ایستاده: آبگرمکن های عمودی (ایستاده) که به آنها آبگرمکن مخزنی می گویند، در واقع یک مخزن بزرگ آب دارند که آب در آن گرم می شود. این مخزن آب دارای اندازه ها و اندازه های متنوعی برای انتخاب می باشد که شما می توانید با توجه به شرایط و مصرف آب خود مناسب ترین سایز را انتخاب کنید.

آبگرمکن گازی و برقی:

آبگرمکن های برقی: آبگرمکن هایی که از برق برای گرم کردن آب استفاده می کنند، آبگرمکن برقی نامیده می شوند که می توانند عمودی یا دیواری باشند. اصل کار آبگرمکن برقی گرم کردن آب با باز کردن شیر آب گرم و روشن شدن هیترهای برقی آبگرمکن است. نقطه ضعف آبگرمکن های برقی مصرف برق بالا نسبت به مدل های دیگر است

آبگرمکن گازی: در واقع یک آبگرمکن گازسوز هستند که می توانند به گاز شهری یا کپسول های گاز متصل شوند.

 

 

آبگرمکن مخزن دار یا بدون مخزن

هنگام خرید شاید به بسیاری از ویژگی های خاص آبگرمکن توجه نکرده باشید؛ اما برخی از آنها مستقیماً بر کارایی محصول و مصرف انرژی تأثیر می گذارند؛ مثلاً با آبگرمکن آبگرمکن مخزن دار یا بدون مخزن.

اکثر منازل و ادارات از آبگرمکن های دیواری با مخازن آب استفاده می کنند که دائماً آب را گرم می کنند. مخزن یعنی ظرفیت آب، آب گرم را همیشه در دسترس نگه می دارد. اگرچه این ویژگی از نظر مصرف کننده مثبت تلقی می شود، اما تاثیر زیادی در مصرف ماهانه آب دارد.

در مدل بدون مخزن همه چیز برای کاهش بهره وری انرژی و افزایش راندمان برنامه ریزی شده است. اما از آنجایی که در آبگرمکن مخزن آب وجود ندارد، در صورت استفاده از آب گرم در قسمت های مختلف خانه (دستشویی، حمام و..)، ممکن است در برخی موارد دمای آب کاهش یابد.

آبگرمکن خورشیدی

آبگرمکن خورشیدی از یک صفحه تخت تشکیل شده است که معمولاً روی سقف نصب می شود. انرژی مصرفی این دستگاه ها از طریق انرژی خورشیدی تامین می شود. اصل کار این نوع آبگرمکن این است که آب سرد وارد شده، در لوله صفحه جریان یافته و پس از گرم شدن وارد مخزن آب می شود. منبع رایگان، یعنی انرژی خورشیدی، مزیت این دستگاه است. این باعث کاهش هزینه ها می شود.

اولین عیب آبگرمکن خورشیدی هزینه بالای نصب دستگاه است. هزینه های اولیه نصب به خصوص هزینه های مربوط به انتقال آب به مخزن بسیار بالاست.

دومین عیب آبگرمکن خورشیدی این است که برای زمستان یا روزهای ابری باید به دنبال منبع انرژی دیگری باشید.

راندمان آبگرمکن

مطمئنا راندمان یکی از عواملی است که یک آبگرمکن معمولی را به بهترین آبگرمکن دیواری برای خرید تبدیل می کند. برای تعیین راندمان دیگ هنگام خرید باید به فاکتوری به نام EF یا ضریب انرژی توجه کرد. هر چه ضریب انرژی بیشتر باشد، راندمان آبگرمکن بیشتر است. آبگرمکن های برقی دارای EF بین 0.7 تا 0.95 و آبگرمکن های گازی EF بین 0.5 تا 0.6 هستند که معمولا در دفترچه راهنمای آبگرمکن این معیار ذکر شده است.

سیستم دودکش آبگرمکن‌

دودکش ها از دیرباز در مکانیزم آبگرمکن‌ وجود داشته است. اما طراحی آن تغییر کرده و ساختارهای مختلفی به آن اضافه شده است. مدل های دودکش با قطر دودکش یکسان همچنان در بازار تولید می شوند و استفاده از آنها با خطر گازگرفتگی و آتش سوزی همراه است.

سازندگان از فن ها برای کاهش خطر گازگرفتگی خروجی دودکش استفاده می کنند. این فن ها به طور موثر آلاینده های دیگ ها را به سمت بیرون هدایت می کنند. بنابراین شاید بد نباشد در خرید آبگرمکن به قطر دودکش و سیستم فن آن نیز توجه کنید.

ظرفیت آبگرمکن دیواری

یکی از عواملی که ارتباط مستقیمی با کارایی محصول و تعداد قبوض آب و برق در خانه دارد ظرفیت آبگرمکن است. این ظرفیت معمولا بر حسب لیتر در دقیقه بیان می شود که البته مربوط به حداقل میزان آب ورودی به دستگاه می باشد.

یکی از عواملی که به کاهش مصرف در طراحی آبگرمکن های امروزی کمک کرد، قابلیت تنظیم جریان آب است. به عنوان مثال، اگر دبی آبگرمکن 2 لیتر در دقیقه باشد، شما به عنوان یک کاربر می توانید این مقدار را با استفاده از تنظیمات محصول تغییر دهید.

این امر مستقیماً بر مصرف آب تأثیر می گذارد. به خصوص اگر آبگرمکن دارای مخزن باشد و بتواند 30 تا 50 گالن آب در طول روز ذخیره کند. بنابراین با تنظیم دبی آب می توانید مستقیماً میزان آب مورد نیاز در طول روز برای گرم کردن آبگرمکن دیواری را کنترل کنید.

ظرفیت دیگ

ظرفیت دیگ های مخزن معمولا بین 150 تا 210 لیتر یا حتی بیشتر است. بسته به تعداد اعضای خانواده و میزان مصرف شما می توانید یک آبگرمکن با اندازه مناسب خریداری کنید. برای مثال یک خانواده چهار نفره با مدل استاندارد 380 لیتر آب گرم مصرف می کند.

اما این بدان معنا نیست که شما به یک دیگ با مخزن 380 لیتری نیاز دارید. مهمترین عامل در تعیین ظرفیت صحیح دیگ، میزان آب قابل گرم شدن به مدت یک ساعت است. این مقدار معمولا با علامت FHR در دفترچه راهنما ثبت می شود.

متراژ ساختمان

در مورد مساحت ساختمان یا بلوکی که می خواهید آبگرمکن دیواری برای آن تهیه کنید فکر کنید. هر چه فضای مورد نیاز بیشتر باشد، ظرفیت حرارتی بیشتر می شود. نکته دیگر اینکه نصب برخی از برندهای آبگرمکن دیواری با محفظه احتراق باز در مناطق زیر 60 متر ممنوع است. پس باید این را نیز در نظر داشته باشید و برای فضاهای کوچک دیگ با محفظه احتراق بخرید.

آیونایز چیست؟

آبگرمکن هایی در بازار وجود دارد که شمع ندارند. برخلاف مدل های که شمع دارند، این مدل ها از یک سیستم جرقه زنی هوشمند به نام آیونایز استفاده می کنند. در این سیستم در حالت آماده به کار به طور کامل خاموش می شود. اما به محض اینکه شیر آب را باز می کنیم شمع روشن می شود و می توانید از آب گرم استفاده کنید.

تنظیم شعله

یکی از مزایای برخی از مدل های آبگرمکن این است که قابلیت تنظیم شعله را دارند به طوری که با افزایش یا کاهش دمای شعله می توانید آب گرم مورد نظر را با دمای دلخواه ایجاد کنید. در صورت لزوم شعله را کاهش دهید تا از گرم شدن بیش از حد فضای اطراف دیگ جلوگیری شود و مصرف منابع گاز یا برق به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *